Bea van der Heijden

Contact
Bea van der Heijden

Beeldend kunstenaar Bea van der Heijden (1963) studeerde aan de Academie van Beeldende Vorming in Tilburg waar ze opgeleid werd als beeldend kunstenaar en docent Tekenen. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met Grafisch ontwerpen. Na een aantal jaren als grafisch ontwerper en illustrator maakte ze in 2004 de overstap naar autonoom beeldend werk. Sinds 2006 exposeert ze regelmatig en werkt ze aan diverse projecten.


Simon Stevinweg 37
1401 TB Bussum
T: 06 25276305


Actueel

28 maart t/m 30 augustus 2015
‘De beste kleingrafiek wereldwijd’
onderdeel van de 27e grafiekbiënnale ‘Het portret’
Gerard Gaudaenzaal
Zwijgershoek 14
Sint Niklaas, België
www.musea.sint-niklaas.be

19 april t/m 30 mei 2015
‘Groot uitgepakt met Miniatuur’
Openingstentoonstelling op nieuwe locatie
Feestelijke opening 19 april vanaf 13.00 tot 17.00 uur
Galerie de Ploegh
Cultuurhuis in De Flint
Coninckstraat 58, Amersfoort


Over Bea van der Heijden

In mijn werk komen dromen, fantasie en werkelijkheid bij elkaar, net als in de mythen, sagen en poëzie, waarin ik mijn inspiratie vind. Herkenbare thema's als identiteit, relaties, emoties, en leven en dood zijn aanleiding.

Ik verbeeld deze thema's in mijn hout- linosneden en inkttekeningen en geef ze vorm met figuratieve elementen. Hoewel de werkelijkheid wordt geabstraheerd, blijven beeldelementen herkenbaar. Mijn werk is vooral suggestief en associatief. Het zijn vaak sfeerbeelden met een intense emotionele en poëtische lading.