Iris van Lavieren

Contact
Grafische Werkplaats van Lavieren - Amerikastraat 22, 5171 PL Kaatsheuvel - tel. 06 30405063, vanlavieren@hotmail.com
Iris van Lavieren

Opleiding Monumentale vormgeving – Kunstacademie Arendonk, Belgie, specialisatie Vrije Grafiek e.a.. Leidraad in mijn werk is de uitspraak van een woestijnbewoner:   “Verlaten landschap, tijdloos, zonder opsmuk, naakt als de waarheid zelf. Een landschap dat geen beroep doet op gevoelens. Geteisterd door zon, verbrand, uitgeput. Een land zonder herinneringen, hoewel het zich meer te herinneren heeft dan enig ander land”.


grafische werkplaats van lavieren (2).JPG

Grafische Werkplaats van Lavieren

Amerikastraat 22

5171 PL Kaatsheuvel

 

tel 06 30405063

email vanlavieren(at)hotmail.com

www.irisvanlavieren.nl


Actueel

Imprints of sound - ledententoonstelling 7 oktober t/m 5 november 2017, ACEC Apeldoorn

Open Atelierdagen Grafische Werkplaats : dinsdag, donderdag, vrijdag oktober, november, december 2017


Over Iris van Lavieren

  Als autonoom kunstenaar zoek ik met grafische technieken in een monumentale vorm naar het weergeven van impressies van oer-landschappen – omgevingen waarin het voelt als groots en nietig, het zijn van een deel van een geheel. Het zijn ontdekkingstochten naar hoe delen gehelen vormen, groeien en ontgroeien, vernieuwen, veranderen en verdwijnen.

Mijn reizen in woestijnen en bergen – samenspel van zand, steen, water, wind, licht – zijn mijn inspiratiebronnen. Dit leidt tot composities van verschillende materialen en kleuren in 2- en 3-dimensionale presentaties. Ik zoek naar verbindingen tussen grafiek en monumentale vormgeving.

In de Grafische Werkplaats van Lavieren geef ik korte cursussen en workshops voor geïnteresseerden in ets- en hoogdruktechnieken en laat ik je kennismaken met verschillende druktechnieken.