Leonie van Santvoort

Contact
Leonie van Santvoort

Bloedkoraal 19
5629 HD Eindhoven
T: 040-2556939


Actueel

Mijn werk is in 2015 opgenomen in de catalogus: “Reflectie, hoop, doorgeven”. In deze catalogus staan de recente aankopen van de landelijke kunstcollectie van Dela Verzekeringen.

Tot 15 januari 2016 neem ik deel aan de tentoonstelling "Gastvrijheid" in de Kunstetalages van Kunsttraject in Amsterdam. Meer informatie: www.kunsttrajectamsterdam.nl

 


Over Leonie van Santvoort

Ik woon aan de rand van de stad met het bos als achtertuin. Geregeld verzamel ik materiaal uit mijn omgeving en observeer ik mijn collectie vindsels. Ik leg ze vast met de camera of maak er schetsen van. De selectie wordt gestuurd door een fascinatie voor leven en voor de diversiteit aan verschijningsvormen. Deze alledaagsheid is zowel vanzelfsprekend als bijzonder en roept een reeks tegenstellingen op die variëren van bewondering tot afkeer. Ik word uitgedaagd om beter te kijken en er bij stil te staan: paprikapitten in formatie, afgewaaide takjes, structuur van korstmossen maar ook microfoto's van pollen of bacteriën. Verborgen werelden die zichtbaar worden gemaakt  zetten gedachten in beweging en prikkelen de verbeelding. 

Reproduceren hoort bij grafiek en dit principe pas ik op verschillende manieren toe. Oplages zijn voor mij onmisbaar voor wandobjecten en multiples. Ze vormen het bouwmateriaal waarmee ik een voorstelling maak. Ik gebruik en hergebruik bedrukt papier voor de uiteindelijke vorm. Daarvoor heb ik vaak identieke afbeeldingen nodig.

De prenten (takkenserie) op groot formaat ontstaan vanuit een voortdurend zoeken naar verschillende mogelijkheden om een voorstelling op te bouwen. Dit is geen uitvoering van een vast plan maar van een uitgangspunt. Hierbij gebruik ik losse sjablonen, stempels en hoogdrukvormen, soms gecombineerd met zeefdruk of tekentechnieken. Op het drukvel wordt alles tot een geheel gesmeed. De grafische technieken gebruik ik om de verschillende keuzes vast te leggen. Zo ontstaan prentenreeksen met steeds wisselende accenten.